SEBZELİ GARNİTÜR

PATLICANLI LAZANYA

  • 1 paket lazanya4 domates2 bostan patlıcanı100 gr krem peynir4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriYarım su bardağı süt kreması4 çorba kaşığı süt1 diş sarımsak1 kahve fincanı sıvıyağTuz
  • karabiber

Patlıcanları ince halkalar şeklinde dilimleyip tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kâğıt havlu ile kurulayın. Tavada 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp patlıcanları ekleyip ve iki taraflı olarak hafifçe kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarın.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı soteleyin. Domatesi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Ateşten alıp tuz ve karabiber serpin.

Lazanyaları tuzlu suda teker teker haşlayıp süzün ve nemli bir bezin üzerine alın. Krem peynir, 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri, 2 kaşık sıvıyağ, süt kreması ve sütü bir kâsede karıştırın.

Kalıbı yağlayıp bir kat lazanya dizin. Üzerine peynirli kremayı yayıp patlıcan dilimlerini dizin ve domatesle kaplayın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir