PORTAKALLI VE ZENCEFİLLİ KEK

PORTAKALLI VE ZENCEFİLLİ KEK

  • Yarım su bardağı portakal suyu Yarım su bardağı bal Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yumurta 4 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 su bardağı un 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil Yarım su bardağı tozşeker 2 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı pudraşeker Portakal kabuğu şekerlemesi

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Portakal suyu, bal, zeytinyağı, yumurta sarıları, portakal kabuğu ve zencefili bir kaba alıp mikserle 5 dakika karıştırın.

Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Sıvı ve katı karışımı aynı kapta birleştirip mikserle 10 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırın.

Yirmi cm çapında bir kek kalıbının içine yağ sürün. Hazırladığnız kek harcını kalıba boşaltıp kalıbın her yanına eşit olarak dağılması için kalıbı bir kaç kez sağa sola sallayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına kalıbı yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin. Üzerine pudraşeker serpin. Portakal kabuğu şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir