PATLICANLI POĞAÇA

PATLICANLI POĞAÇA

  • 1.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru mayaYarım su bardağı ılık su1 tutam tozşeker4 çorba kaşığı sıvıyağ1 yumurta sarısı1 küçük patlıcan1 domates1 soğan1 diş sarımsak1 çay kaşığı kırmızı pulbiber1 çorba kaşığı kekik15 gr margarin1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriTuz
  • karabiber

Maya ve şekeri yarım su bardağı ılık suyla karıştırıp kabarması için 5-10 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı ve sıvıyağı ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın ve üzerini bıçakla çizin. Nemli bir bezle örtüp 1.5 saat mayalanmaya bırakın.

Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Soğan, sarımsak ve domatesi soyup doğrayın. Teflon tavada margarini eritip soğanı kavurun. Patlıcan, domates, sarımsak, pulbiber, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile 12 cm çapında yuvarlak hamurlar açın. Hazırladığınız patlıcanlı karışımı hamurlara paylaştırıp kaşarpeynirini ekleyin ve poğaça şeklinde kapatın.
Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine 1 yumurta sarısı sürün. Üzerlerine çatal ucu ile hafiçe bastırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir