BULGURLU POĞAÇA

BULGURLU POĞAÇA

  • 5 su bardağı un1 su bardağı yoğurt1.5 çay bardağı sıvıyağSusam1.5 çay bardağı eritilmiş margarin1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya1 yumurtaTuzİç malzemesi: 300 gr kıyma1 soğan1 çorba kaşığı sıvıyağYarım su bardağı ince bulgurYarım su bardağı ceviz içiYarım demet maydanozTuz
  • karabiber
  • kırmızı tozbiber

Poğaçanın iç malzemesi için; soğanı soyup küp küp doğrayın. Bulguru yıkayıp bir miktar sıcak su ile ıslatın ve suyu çekene kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın. Teflon bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp iri çekilmiş ceviz içini ilave edin. 

Yoğurdu hamur yoğurma kabına alın. Mayayı ilave edip çatalla iyice ezin. Yumurtanın akını sarısından ayırın. Tuz, yumurta akı, sıvıyağ ve margarini ekleyip çırpın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin. Mayalanıp kabaran hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi avuç içinde yuvarlak açın. İç malzemesinden birer kaşık ekleyip kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir