ELMALI TART

ELMALI TART

  • 4 elma1 kahve fincanı tozşeker1 çorba kaşığı tarçınTart hamuru için: 250 gr (1 paket) margarin1 su bardağı tozşeker3.5 su bardağı unYarım su bardağı soya unu1 yumurtaYarım su bardağı yoğurt1 paket vanilyaYarım su bardağı kavrulmuş ve ince çekilmiş ceviziçi1 su bardağı çırpılmış krem şanti

 Elmaları soyup rendeleyin. Şeker ve tarçın ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Tart hamurunu hazırlamak için margarini oda sıcaklığında yumuşatıp tozşekerle birlikte iyice çırpın. Un, soya unu, yumurta, yoğurt ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üç birini ayırın. Kalanını tart kalıbının büyüklüğünde açıp hafifçe yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini bir kaç yerinden çatalla delin. Hamurun üzerine yağlı kağıt serip 1 su bardağı kadar kuru fasulye yayın. (Ağırlık yapması için) Tartı, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerindeki yağlı kağıt ve fasulyeleri alın.

Hazırladığınız elma püresini tartın üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan fındık büyüklüğünde toplar hazırlayıp pürenin üzerine serpin. Fırın ısısını 170 dereceye indirip 10-15 dakika daha pişirin.

Ceviziçini çırpılmış krem şantiyle karıştırın. Tart soğuyunca krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup tartın üzerine dekoratif şekilde sıkın. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir