ISPANAKLI POĞAÇA

ISPANAKLI POĞAÇA

  • 1 tablet margarin (125 gr)2 yumurta4.5 su bardağı un1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı karbonatİç malzeme: Yarım kg ıspanak250 gr lor peyniri2 çorba kaşığı sıvıyağTuz

Margarini eritin. 1 yumurtanının akı ile sarısını ayırın. Unu, hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş Hüner, sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ilave edip karıştırın. Tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir