VEJETARYEN PİZZA

VEJETARYEN PİZZA

  • 400 gr hazır ekmek hamuru1 patlıcan2-3 sivribiber3 domates1 kabak1 soğan2-3 çorba kaşığı zeytinyağı1-2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriYarım su bardağı sıvıyağTuz

 Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halında doğrayın. Üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. Kabağı yıkayıp kurulayın ve küp küp doğrayın. Domatesleri ve soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Patlıcanları sudan geçirip kurulayın. Biberleri 1 cm.lik parçalar halinde kesin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp kabakları kızartın. Kevgirle alıp patlıcanları ilave edin. Kızarınca kâğıt havlu üzerine çıkarın.

Bir tavada soğanı 2-3 kaşık suyla soteleyin. Domatesi ekleyip karıştırın. Biber, patlıcan ve kabağı ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Hamuru merdane ile unlanmış zeminde açın. Hamuru yuvarlak tepsiye alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Elinizle yağı yayarak hamuru tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine hazırladığınız sebzeli malzemeyi yayıp kaşarpeynirini serpin. Önceden ısıtılımış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir