SÜTLÜ EKMEK

SÜTLÜ EKMEK

  • 550 gr ekmek unu (Yoğururken 2-3 çorba kaşığı ilave gerekebilir) 12 gr taze maya 250 gr ılık su 20 gr tereyağı 10 gr tuz 100 ml süt 10 gr toz şeker 1 yumurtanın sarısı

Maya ve şekeri bir kaseye alıp ılık suyun yarısı ile karıştırın. Köpükleşene kadar bekleyin. Un ve tuzu bir kapta harmanlayın. Küçük doğranmış tereyağı, mayalı su, süt, kalan su ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın. Karışımı un serpilmiş tezgahın üzerine alıp yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun.

Hamuru top şeklinde toparlayıp yağlanmış, derin ve plastik kapaklı bir kabın içine alın. Kapağını kapatıp kabarması için 1-2 saat kadar dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tekrar yoğurup şekillendirin ve yağlanıp unlanmış dikdörtgen bir kabın içine alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1.5 saat daha dinlendirin.

Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir su bardağı kaynar suyu ekleyin. Yarım saat pişirin. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir