LOR PEYNİRLİ TOP BÖREK

LOR PEYNİRLİ TOP BÖREK

  • 3 su bardağı un1 yumurtaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağı süt kreması3 çorba kaşığı süzme yoğurt60 gr margarinYarım çay kaşığı tuzİç malzeme: 2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz180 gr lor peyniri1 yumurta2 çorba kaşığı süzme yoğurt2 çorba kaşığı süt kreması1 tutam kişnişKarabiberÜzeri için: 1 yumurta sarısı

Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4?er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir