ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

  • 5 su bardağı un1 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı tuzİç malzeme için: 1 kg ıspanak2 soğan3 çorba kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı karabiberTuzÜzeri için: 250 gr margarin1 çorba kaşığı çörekotu2 çorba kaşığı yoğurt

Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.

Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın. Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.

Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.

 Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir