ÖZEL SOSLU ETLİ BEZELYE

ÖZEL SOSLU ETLİ BEZELYE

  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1.5 kg bezelye 300 gr kemiksiz kuzu eti (4 parça) 2 soğan 1.5 su bardağı sıcak su 3-4 dal dereotu 2 yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri Tuz
  • karabiber

Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Kuzu etini 4 iri parça halinde kesin. 1 dal dereotunu süsleme için ayırıp kalanı kıyın. Soğanları küçük küçük doğrayın. 

Mısırözü yağını tavada kızdırıp kuzu etlerini iki taraflı kızartın. Tuz ve karabiber serptikten sonra etleri kevgirle tavadan alın. 

Tavada kalan yağda soğanı pembeleştirin. Bezelye ve etleri ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. 

Derin bir kasede yumurta, limon suyu, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve peyniri karıştırın. Yemeği ateşten alıp yumurtalı karışımı üzerine dökün ve hızla karıştırın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Üzerini ayırdığınız dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Şefin Yorumu : BEZELYE ZAMANI
Bahar sebzesi olan bezelye zengin fosfor ve kalsiyum deposu. Ayrıca protein, karbonhidrat ve C vitamini de içeriyor. Bezelye kısa ömürlü bir sebze olduğu için mevsiminde bol bol yiyin.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir