KAYISILI RULO BİSKÜVİ

KAYISILI RULO BİSKÜVİ

  • Hamur için:6 su bardağı un 250 gr eritilmiş ılık tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozuİç malzeme için:500 gr kayısı 1 çay bardağı su 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı çekilmiş badem

Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bademi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin.

Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın. Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.

Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir