TON BALIKLI FASULYE SALATASI

TON BALIKLI FASULYE SALATASI

  • 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 300 gr taze fasulye 1 soğan 100 gr mantar 300 gr konserve ton balığı 2 limonun suyu 2 dilim tost ekmeği 1 çay kaşığı kekik Tuz
  • karabiber

Fasulyeleri temizleyip 1 santimlik parçalar halinde verev doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. 

Fasulyeyi salata kasesine alın. Soğanı ekleyip harmanlayın. 

Mantarları yıkayıp süzün ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. 1 bardak suya 1 kaşık limon suyu ilave edip mantarları haşlayın. Süzüp fasulyelere ilave edin. 

Ekmek dilimlerinin üzerine biraz sızma zeytinyağı sürüp kekik ve 1 tutam tuz serpin. Izgarada iki taraflı kızartıp küp küp doğrayın. Ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın. Ekmek dilimleriyle birlikte salataya ekleyin. 

Ayrı bir kasede kalan limon suyu ile kalan sızma zeytinyağını karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Şefin Yorumu : DİYET İÇİN İDEAL
Vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat açısından zengin olan bu salatayı diyet yapanlar tek başına bir öğün olarak yiyebilirler.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir