PATATESLİ TUZLU AYÇÖREĞİ

PATATESLİ TUZLU AYÇÖREĞİ

  • 3 su bardağı un1 paket hamur kabartma tozu1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvıyağ150 gr margarinTuzİç malzeme: 4 orta boy patates1 yumurta100 gr beyazpeynirYarım demet maydanozYarım demet dereotu

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca soyup rendeleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Maydanozu ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayın. Peyniri ufalayın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Derin bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayın.

Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp 10-12 cm çapında açın. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.

Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın. Hamurların ortasına bu karışımdan koyup rulo yaparak sarın ve ay şekli verin.

Ayçöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir