PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI

PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI

  • 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3 bostan patlıcan 150 gr beyazbeynir 2 çorba kaşığı krempeynir 3-4 dal maydanoz Yarım demet taze soğan sapı Tuz
  • karabiber

 Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin. 
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın. 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krempeynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin. 
Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin. Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin. Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir