MİLFÖYDE LEZZET MAKARNASI

MİLFÖYDE LEZZET MAKARNASI

  • 2 çorba kaşığı margarin Yarım paket erişte makarna 3 dilim dana jambon 3 sosis 2 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım kase doğranmış ıspanak 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 1 yumurta sarısı
  • tuz Milföy hamuru için: Yarım paket (125 gr) margarin 2 su bardağı un Yarım çorba kaşığı sirke veya limon suyu Yarım su bardağı su 1 tutam tuz

 Milföy hamurunu hazırlamak için; una sirke, tuz ve suyu azar azar ilave ederek kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Hamuru unlayıp merdane ile ince daire şeklinde açın. Ortasına margarini bütün olarak yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Dikdörtgen şeklinde açıp üçe katlayın. Nemli bezle örtüp dolapta 25 dakika dinlendirin. Tekrar unlayıp dikdörtgen şeklinde açın ve üçe katlayıp işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerini örtüp dolapta 10 dakika dinlendirin. Üçüncü kez un serpip dikdörtgen şeklinde açın ve üçe katlayın. Üzerini örtüp dolapta 30 dakika dinlendirin.

Sosisleri dilimleyin, jambonları küp küp doğrayın. 1 kaşık margarinde sosis ve jambonları kavurun. Ispanağı ekleyin, karıştırıp ateşten alın.

Derin bir kapta süt, yumurta, 1 kaşık kaşar peyniri ve hindistancevizi rendesini çırpın. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Sütlü sosu, sosisli karışımı, 1 kaşık margarin ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Hazırladığınız milföy hamurunu 4-5 mm inceliğinde açıp dikdörtgen kalıba yayın. Üzerini çatalla yer yer delin. Folyo ile kaplayıp bir avuç kuru fasulye ile doldurun. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 

Hamuru fırından çıkarın, folyo ile fasulyeleri alın. Makarnalı karışımı üzerine yayıp kalan peyniri serpin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp tekrar fırına verin. 10 dakika daha fırınlayın. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir