Balıklı Milföy Tartı

Balıklı Milföy Tartı


500 gr rulo milföy hamuru
500 gr brokoli
3 adet alabalık
450 gr beyaz kuru soğan
40 gr margarin
1 adet yumurta
1 tutam tuz, karabiber
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Sos için:
100 gr margarin
3 adet yumurta sarısı
1 adet defne yaprağı
Birkaç adet tane karabiber
1 tutam tuz

Alabalıkların kılçıklarını ayıklayıp içini ve keskin bir bıçakla derisini temizleyin. Her balıktan 4 adet çıkacak şekilde boyuna fileto kesin.
Kuru soğanı ince doğrayıp kapağı kapalı tavada yağ ve yarım kepçe su ile pişirin. (Soğanın kurumamasına dikkat edin.) Kapağını açıp pişirmeye devam edin. Bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayrı bir yerde brokoliyi küçük parçalara ayırıp tuzsuz suda 10 dakika haşlayın.
Sos için 60 ml su, defne yaprağı ve birkaç adet tane karabiberi ocakta pişirip süzün. Yumurta sarılarını benmari usulü pişirin. İçine bir tutam tuz serpin. Daha sonra süzdüğünüz karışımla yumurta sarılarını birleştirin. Margarini ayrı bir kapta eritin. Erittiğiniz margarini yumurta sarılarının içine ekleyip tel çırpıcı ile çırparak krema kıvamında bir sos elde edin.
Brokolileri doğrayıp 1 çorba kaşığı eritilmiş sana, bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pişirdiğiniz kuru soğanla brokolileri karıştırın. Alabalık filetolarının içine brokolili iç dolgudan ekleyip rulo sarın.
250 gram milföy hamurunu 1 cm kalınlığında merdaneyle açın. Bıçak veya milföy ruleti ile belli aralıklarla hamura kesikler atıp kafes şekli verin.
Kalan hamuru da merdaneyle açıp 24 cm çapındaki altı çıkan tart kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız ruloları içine dizip üzerine sosu gezdirin. Bıçak veya milföy ruleti ile kafes şekli verdiğiniz hamuru üzerine serip kenarlarını iyice kapatın. Dış yüzeyine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir