PEYNİRLİ ISPANAK KÖFTESİ

PEYNİRLİ ISPANAK KÖFTESİ

  • Yarım kg ıspanak4 dilim beyaz peynir2 çorba kaşığı margarin2 dilim bayat ekmek içi1 kahve fincanı süt2 çorba kaşığıgaleta unu2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri2 yumurtaTuz
  • kırmızı tozbiber

Ispanakları ayıklayıp bol suyla yıkayın. Tencereye alıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice süzüp küçük küçük doğrayın. Ekmek içini sütte bekletip sıkın.

Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritip ıspanağı ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ekmek içi, galeta unu, kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyip yoğurun. Köfte harcını 8 eşit parçaya ayırın. Her birini avuç içinde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın ve ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız ıspanak köftelerini yağlanmış fırın kalıbına dizin.

Beyaz peynir dilimlerinden küçük bir çay bardağının ağzıyla daire şeklinde küçük parçalar kesin. Ispanak köftelerinin çukur kısımlarına birer parça peynir yerleştirin. 1 kaşık margarini küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir