İÇ PİLAVLI DALYAN KÖFTE

İÇ PİLAVLI DALYAN KÖFTE

Malzemeler

  • 1 kg kıyma2 yumurta3

4 dilim bayat ekmek içi1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri2 soğanKöfte baharıTuzİç pilav için: 1 su bardağı baldo pirinçYarım su bardağı sıcak et suyu1 çay bardağı sıvıyağ2 soğan1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri1 corba kaşığı dolmalık fıstık1 çorba kaşığı kuşüzümüYenibaharKarabiberTuzÜzeri için: 3 kare milföy hamuru1 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı susam

Köfte için, ekmekleri ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, ekmek, yumurta, peynir, tuz ve köfte baharını ekleyip yoğurun.
Pilav için, pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Pirinç, et suyu, fıstık, üzüm, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ekleyin ve harmanlayın. Ilınmaya bırakın.
Köfte hamurunu büyük bir tepsinin içinde 1 cm kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen şeklinde yayın. Kenarına pilavı ekleyip rulo şeklinde sarın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Milföy hamurunu şerit ve yıldız şeklinde kesip üzerini süsleyin. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir