SEBZELİ TART

SEBZELİ TART

  • Yarım paket (125 gr) margarin 2 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz Üzeri için: 1 soğan 2 kabak 2 patlıcan 2 domates 2 sivri biber 1 salçalık kırmızı biber Kızartma için sıvıyağ 1 çay bardağı su 2 dal maydanoz
  • tuz

Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, margarin ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Ortasını açıp yumurtayı ekleyin ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 20-25 dakika bekletin.

Patlıcan, domates ve kabakları soyup küçük küçük doğrayın. Soğanı kıyın. Sivri biber ve salçalık kırmızı biberi doğrayın. Maydanozu kıyın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sivri biber ve salçalık biberi ekleyin. Patlıcan ve kabakları ilave edip hafif kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve suyu ilave edip sebzeler iyice yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tepsinin dibine ve kenarlarına parmağınızla bastırarak yayın. Üzerini çatalla yer yer delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Tartı fırından alıp üzerine sebzeleri ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Tart piştikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin ve peynir eriyinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir