SEBZELİ GARNİTÜR

PONÇİK

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya1 kahve fincanı ılık su5 su bardağı un1 kahve fincanı tozşeker6 çorba kaşığı sıvı margarin2 yumurta2 yumurta akı1 paket vanilya1 tutam tuz

Mayayı ılık suda eritip 10 dakika bekletin. 1 su bardağı unu bir kaba alıp mayalı suyu ekleyin. Yoğurup hamuru top haline getirin. Üzerini bıçakla artı şeklinde çizip bezle örtün ve ılık ortamda kabarması için bekletin.

4 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, tuz, vanilya, margarin, 2 yumurta ve yumurta aklarını ilave edip yoğurun. Arada bir ellerinizi unlayarak yoğurmaya devam edin.

Mayalı hamuru hazırladığınız diğer hamura ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar 10 dakika yoğurun. Top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini bezle örtüp kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin.

Kalan 1 bardak unu düz zemine yayıp hamuru üzerine alın. Serptiğiniz unu hamura yedirinceye kadar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.

Elinizi unlayarak hamur parçalarını tek tek yuvarlayın. Hamur toplarını hafif unlanmış tepsiye dizip üzerini örtün ve 10 dakika daha dinlendirin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Hamurları elinizle hafif yassılaştırarak tavaya atıp iki taraflı olarak kızartın. Kağıt peçete serilmiş tabağa alıp üzerine pudra şekeri serpin. Aralarını bıçakla keserek marmelat sürerek veya sade olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir