PİRİNÇLİ KABAKLI BÖREK

PİRİNÇLİ KABAKLI BÖREK

  • Hamur için:3 su bardağı un1 yumurta1 su bardağı ılık süt1 paket (42 gr) yaş maya1 tatlı kaşığı tozşeker20 gr margarin2 çay kaşığı tuz İç malzeme:1 çay bardağı pirinç3 kabak50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri100 gr lor peyniri1 soğanYarım demet dereotu1 çay kaşığı muskat ( hintcevizi)2 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • karabiber

Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Yumurta, mayalı süt, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak şekil verip üzerini bıçağın ucu ile çizin. Un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Pirinci tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu temizleyip doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kabağı sote edin. Pirinci ekleyip kavurun. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kaşarpeyniri, lor peyniri, dereotu, muskat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Hamuru un serpilmiş zemine alıp ikiye bölün. Merdane ile biri daha büyük diğeri daha küçük iki hamur açın. Büyük hamuru yağlanmış kalıba kenarları dışa taşacak şekilde yayıp hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin. Üzerine küçük hamuru kapatıp sarkan kısımları içe doğru kıvırarak kapatın. Hamurun üzerini çatala yer yer delip 1 kaşık sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir