CEVİZLİ AYÇÖREĞİ

CEVİZLİ AYÇÖREĞİ

Malzemeler

  • 3 su bardağı un100 gr margarin2

3 çorba kaşığı pudraşeker1 kahve fincanı ılık süt1 tatlı kaşığı tozmaya1 yumurta1 limonun rendelenmiş kabuğuİç malzeme: 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içiYarım su bardağı tozşekerYarım kahve fincanı süt1 tatlı kaşığı tarçın3 çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi2 çorba kaşığı kuru üzümÜzeri için: 1 yumurta sarısı

Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin. Unu eleyip derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün. Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin.

İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın. Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın.

Hamuru iri ceviz büyüklüğünde paraçalara bölüp unlanmış zemine alın. Merrdane ile 10 cm çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına palylaştırıp rulo yaparak sarın. Kıvırıp ay şekli verin.

Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir