PASTIRMALI EKMEK KÖFTESİ

PASTIRMALI EKMEK KÖFTESİ

  • 300 gr bayat ekmek6 dilim pastırma4 dilim salam1 soğan60 gr tereyağı3 yumurta2 su bardağı süt5-6 çorba kaşığı un4-5 dal maydanoz3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri3.5 su bardağı et suyuTuz

Ekmeğin kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. İç kısmını küp küp doğrayın. Pastırma ve salamı ince ince kesin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tereyağın yarısını tavada eritin. Soğanı ekleyip sote edin. Yumurtaları sütle çırpın. Ekmek, pastırma, salam, sote edilmiş soğan, sütlü yumurta karışımı ve kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın. Üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 

Hazırladığınız karışıma tuz ve azar azar un ekleyerek köfte harcı kıvamında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak top köfteler hazırlayın. 

Tencereye et suyunu doldurup kaynatın. Köfteleri una bulayıp kaynar suya atın. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Köfteleri kevgirle alarak bir fırın kalıbına dizin. Rendelenmiş kaşarpeyniri, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir